Werkwijze

De Toevlucht

           Praktijk voor Psychosociale therapie en hulpverlening


Visie en werkwijzeDe Toevlucht gaat uit van de volgende visie;  • Een mens kan niet los worden gezien van de maatschappelijke context waarvan hij of zij deel uitmaakt
  • Klachten en problemen worden vanuit holistisch perspectief bezien  (geest, ziel en lichaam zijn één)
  • In de begeleiding  ligt de nadruk op de vraag wie jij bent; we kijken naar jouw mogelijkheden en kwaliteiten zodat je nog meer in jouw kracht komt te staanDe Toevlucht werkt altijd met een begeleidingsplan. Dit plan dient als rode draad zodat jouw einddoel niet uit het zicht verloren gaat en je echt geholpen wordt. Het is belangrijk dat de vorm van hulpverlening aansluit bij de vraag waarmee je komt, maar ook bij hoe jij als persoon in elkaar zit. In het intakegesprek zul je samen met de hulpverlener onderzoeken welke vorm van hulp je nodig hebt om jouw doel te bereiken.

 

Om de kwaliteit van hulp- en dienstverlening te toetsen én waarborgen vinden er regelmatig evaluatiegesprekken plaats zodat jij zelf  aan kunt geven wat je van de  hulp/dienstverlening vindt.
Je kunt bij de Toevlucht terecht voor:


  • Therapie aan individuen, groepen en stellen


  • Therapie aan kinderen en jongeren


  • Begeleiding


  • Coaching


  • Advies


  • Mantelzorg Ondersteuning
Toelichting op hulpverlening aan mantelzorgers


In een maatschappij waar bijna alles neerkomt op schouders van de Mantelzorger raakt deze zelf veelal overbelast. De zorg voor een dierbare is ontzettend zwaar. Niet alleen omdat je praktische taken van hem of haar overneemt, vaak moet men volkomen in diens huid kruipen om de zorg te kunnen bieden die nodig is. Hierdoor komt het zeer regelmatig voor dat de Mantelzorger zichzelf in meer of mindere mate is kwijtgeraakt. Soms is het voor de omgeving lastig inschatten welke impact mantelzorg op uw leven heeft, hierdoor  ervaart de mantelzorger niet altijd de  steun en het begrip die nodig zijn.


Er is hulp en aandacht voor de hulpbehoevende, maar wie is er voor de Mantelzorger? 'De Toevlucht' ervaart een groeiende behoefte onder zowel jonge als oudere Mantelzorgers en biedt hen gerichte ondersteuning. Een moment helemaal voor u/jou, waarin úw/ jouw verhaal aan bod komt. Als je altijd voor anderen hebt gezorgd kan het misschien lastig zijn zelf hulp te vragen. Onder het motto “Niet klagen maar dragen!” vergen wij vaak het uiterste van onszelf met alle gevolgen van dien. Want, als u/ jij instort, wie zorgt er dan voor uw/jouw dierbare. Ons hart heeft het nodig om zelf ook kwetsbaar te mogen zijn niemand kan onuitputtelijk geven.